Omdat parkeren een vak is

Vergunningen

Vrachtwagenparkeervergunning

Informatie 

In de gemeente Woerden is een parkeerverbod voor vrachtwagens van kracht. Om het parkeren van een vrachtwagen te faciliteren zijn vrachtwagenparkeerterreinen aangewezen te weten: Bedrijventerrein Putkop (aan de Handelsweg) te Harmelen, Nijverheidsweg te Kamerik en Bedrijventerrein Polanen (aan de Botnische Golf) te Woerden. Deze vrachtwagenparkeerterreinen zijn aangewezen als vergunninghoudersgebied. Voor het gebruik van deze terreinen is een vrachtwagenparkeervergunning dan ook noodzakelijk.

Tarieven

>>Bekijk hier de actuele tarieven
Het vergunningjaar loopt van 1 april t/m 31 maart.

Aanvragen

U kunt de digitale vrachtwagenvergunning op de volgende  manieren aanvragen:

 • U kunt uw bedrijfsvergunning aanvragen en betalen via het E-loketInloggen in het E-loket doet u met eHerkenning.
  Heeft u nog geen eHerkenning? Dit vraagt u aan op: www.eherkenning.nl.  U heeft een eHerkenningsmiddel nodig met betrouwbaarheidsniveau 2
 • Via e-mail. Voor het aanvragen via e-mail stuurt u ons de volgende gegevens:
  - naam, adres, postcode en woonplaats
  - KvK nummer 
  - vestigingsnummer
  - e-mailadres
  Na verwerking van uw gegevens ontvangt u een factuur. Na betaling ontvangt u een mail met instructies hoe u de vergunning kunt activeren (zie gebruik).

Gebruik

Na toewijzing en betaling van de digitale vergunning ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in Key2Park een eigen account aanmaakt. U meldt het kenteken aan in Key2Park via de website van ParkeerService of de app op uw mobiele telefoon of tablet. Daarna kunt u direct parkeren. Wilt u de vergunning voor een andere auto gebruiken, wijzig dan het kenteken in Key2Park.
Meer informatie over het E-loket en het gebruik van uw vergunning in Key2Park leest u hier

Omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen, scannen de handhavers de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geactiveerd, dan schrijven zij een parkeerboete uit.  

Waar mag ik parkeren met mijn vergunning?
Met de vergunning kunt gebruik maken van de betaald parkeerplaatsen binnen uw zone. De vergunningtijden voor de B zone zijn: maandag t/m zaterdag: 09.00 tot 18.30 uur.