Vrachtwagenparkeervergunning

Informatie 

In de gemeente Woerden is een parkeerverbod voor vrachtwagens van kracht. Om het parkeren van een vrachtwagen te faciliteren zijn vrachtwagenparkeerterreinen aangewezen te weten: Bedrijventerrein Putkop (aan de Handelsweg) te Harmelen, Nijverheidsweg te Kamerik en Bedrijventerrein Polanen (aan de Botnische Golf) te Woerden. Deze vrachtwagenparkeerterreinen zijn aangewezen als vergunninghoudersgebied. Voor het gebruik van deze terreinen is een vrachtwagenparkeervergunning dan ook noodzakelijk.

Wat zijn de voorwaarden?

Een vrachtwagenparkeervergunning kan worden verleend aan de eigenaar of houder van een vrachtwagen die volgens de KvK een beroep of bedrijf uitoefent:
- buiten de gemeente Woerden maar waarvan de chauffeur woont in de gemeente Woerden
- binnen de gemeente Woerden, waarbij het bedrijf niet over eigen of voldoende parkeerruimte beschikt
- afhankelijk van de grootte van de vrachtwagen vraagt u een vergunning aan voor een parkeerplaats tot 10 meter of meer dan 10 meter.

Tarieven

>>Bekijk hier de actuele tarieven
Het vergunningjaar loopt van 1 april t/m 31 maart.

Aanvragen

Met dit aanvraagformulier kunt u een vrachtwagenparkeervergunning aanvragen.

Gebruik

Na toewijzing en betaling van de digitale vergunning ontvangt u per mail automatisch een activatielink waarmee u in ParkStart een eigen account aanmaakt. U meldt het kenteken aan in ParkStart via de website van ParkeerService. Wilt u de vergunning voor een andere auto gebruiken, wijzig dan het kenteken in ParkStart.

Omdat wij gebruik maken van digitale kentekenregistratie bij alle parkeervergunningen, scannen de handhavers de kentekens van de auto's. Zo stellen zij vast of een auto een vergunning heeft of niet. Is het kenteken niet geactiveerd, dan schrijven zij een parkeerboete uit.  

Waar mag ik parkeren met mijn vergunning?
Met de vergunning kunt gebruik maken van de betaald parkeerplaatsen binnen uw zone