Veel gestelde vragen

Is er ook een app in de appstore?

ParkStart kunt u alleen via internet benaderen, bijvoorbeeld via de button Inloggen ParkStart op de homepage. Of klik op deze link en u kunt direct in ParkStart. U kunt de link opslaan bij uw favorieten zodat u ParkStart altijd gemakkelijk kunt vinden.
U kunt de link ook op het beginscherm van uw mobiel zetten, via een snelkoppeling. Kijk bij “Hoe gebruikt u ParkStart” als u hier hulp bij nodig heeft. 

Ik krijg geen activatiemail, wat kan ik doen?

Er kan vertraging zitten tussen het moment waarop u klikt op de link en uw e-mailadres invoert en de ontvangst van de bevestigingsmail. Dit kan 15 minuten duren. Als u in de tussentijd opnieuw gaat invoeren en klikken, dan krijgt u een error. We vragen uw geduld.

De link in de activatiemail werkt niet.

Dit kan te maken hebben met de instelling in uw mail waardoor u niet op de link kunt klikken. De link wordt in uw mail dan omgezet naar een 'platte tekst' waar u niet op kunt klikken. Ons advies is: kopieer de link en plak deze in uw browser. 

Ik kan niet meer inloggen, er is een foutmelding dat er maar van één apparaat ingelogd kan worden.

Waarschijnlijk bent u al ingelogd. U kunt dan niet nogmaals inloggen. Log na iedere actie weer uit. Als u niet zelf uitlogt, doet het systeem dit uiterlijk na 10 minuten automatisch voor u. U kunt daarna altijd weer inloggen. 

Kenteken van mijn bewonersvergunning wijzigen

In ParkStart kunt u geen kenteken wijzigen op uw bewonersvergunning. Dit gaat via een wijzigingsformulier die u vindt op de homepage van deze website. Een kentekenwijziging wordt door ons gecontroleerd (staat het kenteken op naam van de vergunninghouder). Dit proces verloopt volgens de voorwaarden van de vergunning. 

Kenteken switchen bij een vergunning

U kunt in ParkStart alléén tussen de op uw vergunning geregistreerde kentekens switchen.
Stop de 'actieve parkeersessie' door in ParkStart op de stopknop achter die parkeersessie te klikken. Klik daarna op het oranje balkje 'parkeersessie plannen'. Kies de juiste vergunning (bijvoorbeeld bewonersvergunning), waarna u bij 'kenteken' een ander kenteken kiest. De tijd en datum laat u ongewijzigd en dan klikt u op opslaan. U heeft nu een ander kenteken geactiveerd.

Is er een overzicht van mijn oude parkeeracties?

Ja, in het ParkStart-menu ziet u bij Historie uw parkeersessies terug vanaf de datum die u aangeeft.