Parkeerboetes- en bekeuringen

In sommige gevallen bent u het misschien niet eens met een opgelegde bekeuring. U heeft dan de mogelijkheid in bezwaar te gaan tegen de opgelegde sanctie. Hiervoor kunt u niet terecht bij ons klantcontactcentrum. De medewerkers van het klantcontactcentrum hebben geen beslissingsbevoegdheid. Zij kunnen de boete niet voor u intrekken. Op deze pagina kunt u lezen welke soorten bekeuringen er zijn en hoe u eventueel in bezwaar kunt gaan.

Aankondiging van beschikking

Dit is een bekeuring die volgt op een verkeersovertreding. U heeft bijvoorbeeld fout geparkeerd of u heeft uw auto geparkeerd op een vergunninghoudersplaats zonder dat u in bezit bent van een vergunning. ParkeerService kan en mag in dit geval niets voor u doen. De boete ontvangt u van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Kijk voor meer informatie op de website van het CJIB

Naheffingsaanslag

U ontvangt een naheffingsaanslag indien u niet of onvoldoende hebt betaald voor het parkeren op een "betaald parkeerplaats". Deze aanslag is in feite een aanslag voor niet betaalde parkeerbelasting. Binnen enkele weken krijgt u een duplicaat naheffingsaanslag met betaalverzoek thuis gestuurd. Dit betaalverzoek ontvangt u van Tobias Fiscaal. Tobias Fiscaal verzorgt voor de Gemeente Woerden het volledige heffings- en invorderingstraject van het betaald parkeren. Wanneer u de naheffingsaanslag niet binnen de gestelde periode voldoet, wordt er een invorderingsprocedure gestart.


Hoe dien ik een bezwaarschrift in?

Als u het niet eens bent met de naheffingsaanslag die u heeft ontvangen, kunt u (binnen 6 weken) een bezwaarschrift indienen. 
U kunt hier uw bezwaar online indienen.

Het indienen van een bezwaar n.a.v. een naheffingsaanslag is geen uitstel van betaling! Betaling van de aanslag kan door middel van het betaalverzoek dat u krijgt toegezonden. U dient de aanslag binnen de daarvoor gestelde termijn te betalen. Als uw bezwaar wordt gehonoreerd, ontvangt u uw geld terug.

Wanneer heeft het zin bezwaar te maken? Lees hier meer informatie.
Wanneer heeft een bezwaarschrift geen zin? Lees hier meer informatie.

Voor vragen en/of klachten over de aanslag parkeerbelasting of andere zaken m.b.t. het betaald parkeren in Woerden kunt u terecht bij ParkeerService.