Eerste uur gratis parkeren verlengd tot 1 mei

28 mrt. 2022

In de afgelopen maanden konden bezoekers aan de binnenstad hun auto het eerste uur gratis parkeren in de parkeergarages Castellum en Defensie-Eiland. Met deze proef kwam de gemeente tegemoet aan de ondernemers om het parkeren en winkelen in Woerden aantrekkelijker te maken. De proef wordt nu verlengd tot 1 mei 2022.

Steun aan de ondernemers
Het weggeven van het eerste uur gratis parkeren was een ondersteuning van de gemeenteraad aan de lokale ondernemers. Maar omdat de niet-essentiële winkels tijdens de lockdown dicht moesten, konden niet alle ondernemers hiervan profiteren. Nu de maatregelen zijn versoepeld en de winkels weer open zijn, is de steun in de vorm van het gratis parkeren juist nu hard nodig. Dit was aanleiding voor een aantal fracties om een verzoek bij het college in te dienen om de proefperiode te verlengen. De ondernemers zijn dan ook blij dat dit verzoek in de gemeenteraadsvergadering is aangenomen.

Verlenging tot 1 mei
Uit de cijfers van de eerste proefperiode zou moeten blijken of de bezoekersaantallen in de binnenstad zijn gestegen door de parkeeractie. Echter, omdat deze periode deels in de lockdown viel, kan onvoldoende worden aangetoond of het gratis parkeren een positieve bijdrage hieraan heeft geleverd. Besloten is om de periode een tweede keer te verlengen, nu tot 1 mei.